İstanbul Valisi Davut Gül'ün liderliğinde Proje kapsamında, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na kayıtlı olan 24 ay ve altındaki çocukların bez ihtiyaçlarının tamamının İstanbul Valiliği tarafından karşılanacağı belirtildi.

Kelek Karpuz Ve Kavun Ayıplı Ürün Kapsamına Alınıyor Kelek Karpuz Ve Kavun Ayıplı Ürün Kapsamına Alınıyor

Vali Gül, proje detaylarını paylaşırken, özellikle genç nüfusun artırılması ve ailelerin güçlendirilmesine odaklanacaklarını vurguladı. Aile akademisi oluşturarak, evlilik öncesi, evlilik sırası ve evlilik sonrası dönemlerde destek sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Bu süreçte yerel yönetimler, sosyal hizmetler, üniversiteler, baro, müftülük gibi kurumların işbirliğiyle aileleri güçlendirmeye yönelik faaliyetler düzenleneceği belirtildi.

Vali Gül ayrıca, İstanbul'da mevcut nüfus oranının beklentinin altında olduğuna dikkat çekti. Doğum oranının yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Gül, proje ile bu hedefe katkı sağlanması ve şehirdeki yaşlanmanın önüne geçilmesi amaçlandığını söyledi.

Projenin ilk aşamasında, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na kayıtlı 30 bin bebeğin bez ihtiyaçlarının karşılanacağını belirten Vali Gül, aileye giren gelirin nüfusa bölünmesiyle belirlenen kriterlere uygun olanların projeden faydalanabileceğini açıkladı. Bu destekle birlikte, ilerleyen süreçte bezin yanı sıra çocukların diğer temel ihtiyaçlarının da projeye dahil edileceği öngörülüyor. Vali Gül, projenin başlangıcından itibaren geliştirilerek sürdürüleceğini ifade etti.