Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin 2030 Enerji Verimliliği Stratejisi kapsamında önemli bir adım atarak, kamu ve özel sektör işbirliğiyle 20 milyar dolarlık devasa bir enerji verimliliği yatırımı gerçekleştireceklerini duyurdu. Bakan Bayraktar, bu stratejinin temel amaçlarından birinin enerji tüketimini 2030'a kadar yüzde 16 azaltmak ve bu sayede 100 milyon ton emisyon azaltımına katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

Bu kapsamda hayata geçirilecek olan Enerji Verimliliği Eylem Planı, 10 stratejik amaç ve 23 hedefi içeriyor. Bakan Bayraktar, planın uygulanmasıyla birlikte 2030'a kadar enerji tüketiminde ciddi bir azalma öngördüklerini ve bu çabaların 2040'a kadar 46 milyar dolar değerinde enerji tasarrufuna yol açmasını beklediklerini ifade etti.

Bakan Bayraktar, sürdürülebilir ve çevreye duyarlı enerji politikasını destekleyen bu hareketin, 2053 net sıfır iklim hedeflerine ulaşmak adına önemli bir adım olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin enerji yoğunluğunun dünya genelinde dikkat çekici bir şekilde yüzde 6,2 oranında düştüğünü belirterek, ülkenin küresel enerji yoğunluğu iyileştirmesinde öncü bir rol üstlendiğini kaydetti.