Doğu Roma'nın, Osmanlı'nın ve dünyanın başkentliğini yapan İstanbul, trafiği, sokaklardaki düzensizliği, çarpık kentleşmesi, yolların bozukluğu, tarihi yapıların yıkık dökük görünüşü ile güzel bir görüntü vermiyor. 

İstanbul'un merkezi yerleri dışında kalan ilçeler düzensiz ve bakımsız. 

Yıllardır aynı partinin yönettiği Avcılar ilçesi bir yarımada. Bir tarafı göl diğer tarafı deniz. Bu kadar güzel konumu olan bir ilçeye bakıyoruz, yollar bozuk, çevre düzenlenmesi yok, çocukların oyun alanları kısıtlı... Neden? 

Fatih belediyesi yıllardır sağ görüşlü partilerce yönetiliyor. Sur içi olarak tabir edilen İstanbul'un merkezi sayılan bir ilçe. Sokakların düzeni, çevre düzenlenmesi ve tarihi yapıların durumu acınacak durumda. Neden?

Esenler belediyesi yıllardır sağ görüşlü partiler tarafından yönetiliyor. Metrakareye düşen yeşil alan maalesef çok düşük. Çarpık yapılaşma ve sokakların düzensizliği çok kötü. Neden?

Bakırköy belediyesi'ni yıllardır aynı parti yönetiyor. Bakırköy meydanının nahoş ve bakımsız hali bana Neden sorusunu sordurtuyor. 

Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy, Esenyurt... İstanbul'un hemen hemen tüm ilçeleri ne yazık ki istenilen düzeyde değil! 

Fiziki ve çevresel düzenin dışında İBB otobüs ve metrobüslerdeki insan yoğunluğu giderek artıyor. Bununla doğru orantılı olarak şikayetlerde artıyor. Metrobüs ve otobüslerin çoğunda klimanın açılmaması şikayet konusu. 

insanların adeta istiflenerek doldurduğu toplu taşıma araçlarında her gün kavga ve taciz olayları oluyor. Önlem alınacak mı? 

Halk otobüs şoförlerinin eğitim durumları düşük. Konuşma tarzları çok kötü. Bir yolcu daha almak için neredeyse kavga edecek duruşları var. Buna nasıl çözüm üretilecek? 

Sarı taksi şoförleri eğitimsiz ve uslupları çok kötü. Kısa mesafeye açık açık gitmiyorum diyebiliyor. Bu cesareti nereden alıyorlar? Sarı taksi uzun mesafe aracı mı? 

İBB ve ilçe belediyeleri arasında nasıl bir koordinasyon sağlanacak? İstanbul dünya başkenti ama her alanda dökülüyor. Makyaj yapmak çözüm değil, önemli olan kalıcı çözüm üretmektir. Kalıcı çözüm üretilecek mi? 

Birçok sorunu sıralayabilirim. 

Tüm bu sorunlara nasıl çözüm üretilecek merakla bekliyorum.

vesselam

Hamza KILIÇASLAN