Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var

Asgari ücretle ilgili yapılan görüşmeler sonucunda ara zam oranı belirlendi. Asgari ücrete yüzde 34 zam yapılarak, 1 Temmuz 2023 itibarıyla brüt asgari ücret 13.414 lira, net asgari ücret ise 11.402 lira olarak tespit edildi. Bu zamla birlikte en düşük işsizlik maaşı da artış gösterdi ve 3.972 liradan 5.322 liraya yükseldi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde toplanarak asgari ücret konusunda anlaşmaya vardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, kameraların karşısına geçerek ara zam kararını kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Işıkhan, brüt asgari ücretin 13.214 lira, net asgari ücretin ise 11.402 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Yapılan zam oranının yüzde 34 olduğunu belirten Işıkhan, bu zamla birlikte enflasyonun üzerinde bir refah payını da içeren bir oranla ara zamı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısına göre asgari ücretin yüzde 107 oranında arttığını da belirtti. Ayrıca, 6 aylık süre boyunca 400 lira olarak uygulanan asgari ücret desteğinin, önümüzdeki 6 ay boyunca 500 lira olarak devam edeceğini açıkladı.

Bunun yanı sıra, asgari ücrete yapılan yüzde 34 zamla birlikte işsizlik maaşı da belirlendi. İşsizlik maaşı en düşük 3.972 liradan 5.322 liraya yükseldi.