İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Wall Street Journal'a verdiği röportajda, Gazze'de yaşayan Filistinlilere idam cezası getirilmesi teklifinde bulundu ve ABD Başkanı Joe Biden'ın politikalarını eleştirerek, eski Başkan Donald Trump'ı övdü.

4 Öğretmenin hayatını yitirdiği bölgede, yine aynı senaryo! 4 Öğretmenin hayatını yitirdiği bölgede, yine aynı senaryo!

Ben-Gvir, Wall Street Journal'a verdiği röportajda, Gazze'de kalan Filistinliler için idam cezası önerisinde bulundu. Filistinlileri vatanlarından atmaya yönelik skandal açıklamalar yaptı ve "Mültecileri kabul etmeye istekli ülkeler bulabiliriz" dedi.

Ulusal Güvenlik Bakanı, Biden'ı eleştirerek, ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'ye insani yardım ve yakıt gönderdiğini söyledi ve Trump'ın İsrail'e daha fazla destek verdiğini iddia etti. Ben-Gvir, "Trump başkan olsaydı, daha özgür hareket edebilecektik" ifadesini kullandı.

Ben-Gvir, röportajında, Gazze'deki olayları "soykırım" olarak nitelendirdi ve Trump'ın sessiz kalmasının İsrail'e daha fazla özgürlük sağlayacağını savundu.

 İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı, röportajında yeni bir hükümetin kurulmasının ardından daha fazla adım atılacağı sinyalini verdi. Gazze'den ayrılmayan Filistinlilere yönelik daha sert politikaların gündeme gelebileceği belirtildi.