CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in ülkesine yönelik tehditlerini tekrarlaması durumunda hızlı ve etkili bir yanıt vereceklerini açıkladı. Beyaz Saray'ı bu konuda uyaran Abdullahiyan, İran'ın güvenliğine yönelik herhangi bir saldırının karşılıksız kalmayacağını vurguladı. Ayrıca, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde İsrail'in Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği saldırıyı kınadıklarını ifade etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri ise İsrail'in potansiyel bir saldırısına saniyeler içinde karşılık vereceklerini belirtti. Bakıri, İran'ın meşru müdafaa kapsamında askeri kapasitesini gösterdiğini ve her türlü ihtimale hazır olduklarını vurguladı. İsrail'in ikinci bir hatayı yapması durumunda, İran'ın tepkisinin daha sert, daha güçlü ve daha hızlı olacağını söyledi.

Hatırlanacağı üzere, İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik düzenlediği hava saldırısı sonucunda 7 İran yetkilisi ölmüş, bu durum İran'ın tepkisine neden olmuştu. İran, İsrail'e yüzlerce insansız hava aracı ve füzeyle saldırı düzenlemişti. Saldırılarda bazı hedeflerin vurulduğu açıklanmıştı.