WSJ'ye konuşan kaynaklar, İsrail'in İran'ın İsrail'deki askeri hedeflere yönelik saldırısına karşılık olarak yakın bir zamanda eyleme geçebileceğini belirtti. Saldırının kesin tarihini belirtmekten kaçınan kaynaklar, ABD'nin İsrail'in eylemlerine katılmayacağını vurguladı. ABD'nin, İsrail'in gerilimi artırıcı adımlar atmasına karşı çıktığı ifade edildi.

NYT'nin dünkü haberine göre, İsrail'deki savaş kabinesi toplantısı sonrasında bir yetkili, İsrail'in İran'ın saldırısına kesinlikle yanıt vereceğini ve bu yanıtın müttefik ülkelerle koordine edileceğini belirtti.

ABC News'a konuşan IDF Sözcüsü Peter Lerner, İsrail hükümetinin İran'a verilecek cevabın formatını bugün veya birkaç gün içinde belirleyeceğini açıkladı. Lerner, IDF'nin İran'a verilecek yanıt için tüm seçenekleri hükümete sunduğunu ve son kararın yakın bir zamanda alınmasını beklediklerini ifade etti.

Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

Önceki gece, İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in Şam'daki İran Konsolosluğu'na yönelik saldırısına misilleme olarak İsrail topraklarına İHA'lar ve füzelerle saldırmıştı. Saldırıda, Emad balistik füzeleri, Paveh seyir füzeleri ve Şahid-136 kamikaze İHA'ları kullanılmıştı. Başka balistik füzelerin de kullanıldığı ancak bunların isimlerinin açıklanmadığı belirtilmişti.