Öğretmenlik Meslek Kanunun yasalaşacağı tarih belli oldu. Öğretmenlik Meslek Kanunun yasalaşacağı tarih belli oldu.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken, son olarak Filistinlilerin sığındığı bir okulu hedef alması büyük bir trajediyi beraberinde getirdi. İşlenen savaş suçları nedeniyle eleştirilen İsrail ordusu, okul saldırısında en az 56 sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu.

7 Ekim'de başlayan saldırılar, binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine sebep olurken, bölgede adeta soykırım yaşandığı ifade ediliyor. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde, evlere, camilere ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okullara yönelik bombardımanlarını sürdürdü.

Gazze kentinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Lulu Abdulvehhab el-Katımi okulunu hedef alan İsrail savaş uçakları, en az 16 Filistinliyi öldürdü ve çok sayıda kişiyi yaraladı. Ayrıca, Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Merkezi Eğitim Müdürlüğü ile Halid bin Velid Okulu çevresi fosfor ve sis bombalarıyla hedef alındı.

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin doğusu ile Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyini obüslerle bombalayarak çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep oldu. Han Yunus kentinin doğusundaki Man bölgesinde ise İsrail güçleri, Davet Camii ile birçok evi bombaladı.