İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan İbni Sina Hastanesi'ne doktor kılığında girerek gerçekleştirdikleri baskında, biri tedavi gören 3 Filistinliyi öldürdü. Yaklaşık 10 İsrail özel harekat mensubu, sivil kıyafetler ve doktor-hemşire önlükleri giyerek hastaneye giriş yaptı. Baskın sırasında 3. kata çıkan askerler, susturuculu silahlar kullanarak 3 Filistinliyi öldürdü.

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırının ardından yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Cenin kentindeki hastaneye düzenlediği baskının bir savaş suçu olduğunu belirtti. Ayrıca, Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, Birleşmiş Milletler ve uluslararası insan hakları kuruluşlarına çağrıda bulunarak, İsrail'in Filistin halkına ve sağlık kuruluşlarına yönelik suçlarına son verilmesi ve sağlık merkezlerinin korunması gerektiğini vurguladı.

Öldürülen 3 Filistinlinin isimleri Muhammed ve Basil Eymen el-Gazavi ile Muhammed Velid Celamine olarak açıklandı. Basil Eymen el-Gazavi'nin tedavi gördüğü ve 25 Ekim 2023'ten bu yana hastanede olduğu belirtildi.