Altın gram fiyatında yükseliş belirli civarlarda seyremete devam ediyor. 2 haftadır baskıya maruz kalan ons altın fiyatı bu hafta paylaşılacak olan Fed faiz kararı ile yeni yönünü belirleyecek. Yatırımcılar altın piyasasındaki son gelişmeleri merakla araştırırken altın piyasası uzmanından dikkat çeken değerlendirmeler geldi.

GÖZLER FED FAİZ KARARINDA
Bu hafta Fed faiz kararı duyuracak. ABD'de 4.çeyrekte büyüme rakamları ise tahmin edilenlerin üzerinde geldi.Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları hakkında önemli açıklamalar yaptı.


İSLAM MEMİŞ ONS ALTINI TAKİP EDECEK
İslam Memiş'in açıklamaları ise şu şekilde:

"Ons altın tarafında bu hafta bir baskılanma olacak. Bu baskılanma bu hafta açıklanacak olan Fed faiz kararına kadar devam edeceğini düşünüyorum.Takip ettiğimiz bant aralığı kısa vade için 2000-2040 dolar aralığı."

"2000 DOLAR ONS İÇİN GÜÇLÜ BİR DESTEK SEVİYESİ" 
"Fed faiz kararı sonrası ise 2000-2070 dolar aralığını takip etmeyi sürdürücem.Ama Fed kararı sonrası ki büyük ihtimalle şahin tonda bir açıklama yapılacaktır. 1980 dolar seviyesine kadar geri sarkma riski var. Bunu bir kenarda tutmak gerekir.Ama şu anda 2000 dolar seviyesi güçlü bir destek seviyesi."

TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi' TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi'


"ONS ALTININ 1980 DOLAR SEVİYESİNE KADAR GERİ SARKMA RİSKİ VAR" 
"2000 dolar altına sarkmak istemeyen bir ons altın var karşımızda. Fed'e kadar yatay seyrini koruyan bir ons altın bekliyorum.Fakat Fed sonrası bir ihtimal 1980 denemesi yapan ons altın bekliyorum.

"ALIM FIRSATI DOĞDU" 
"Özellikle ons altın tarafında son 2 haftadır baskılanmayı ve bu hafta yaşanacak baskılanma yatırımcı için bir alım fırsatı.Bu baskılanmalar kalıcı olmayacak."

"ALTIN GRAM FİYATI İÇİN 2040-2070 LİRA ARALIĞINI TAKİP EDİYORUM" 
"Gram altın TL fiyatı 2040-2070 lira aralığını takip ediyorum. Geçen hafta 2070 TL direncini test edip buradan tekrar geriledi.Fed faiz kararına kadar bu aralığı takip etmeye devam edicem." şeklinde yorumladı.