Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Memiş, altındaki düşüşün kalıcı olmadığını ve yatırımcılar için bir alım fırsatı sunduğunu söyledi. Memiş, "2070 dolar seviyesi yukarı yönlü kırıldıkça, yılın ilk çeyreğinde 2150 lira ve devamında 2200 lira seviyelerini beklemeye devam edeceğiz," dedi.

Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı? Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı?

Borsa İstanbul ve Altın Piyasaları

Borsa İstanbul 100 endeksi hakkında da konuşan Memiş, "Borsa İstanbul 100 endeksinde takip ettiğimiz seviye 7200-7900 bant aralığı. Bu bant aralığını bu hafta için takip etmeyi sürdüreceğim," diyerek yatırımcılara düşüşleri bir alım fırsatı olarak değerlendirmelerini önerdi. Ayrıca, BİST 30'un 2024 yılında BİST 100'e karşı daha iyi bir performans göstereceğini tahmin ettiğini belirtti.

Altın Fiyatlarındaki Güncel Durum

Memiş, ons altının güncel durumunu da değerlendirdi: "Ons altın şu anda 2032 dolar seviyesinde. Bu hafta ons altın tarafında 2020-2070 dolar aralığını takip ediyor olacağım." Ayrıca, düşüşlerin alım fırsatı olduğunu ve ons altının yukarı yönlü hareketini başlattığını söyledi. Gram altın fiyatları hakkında da, "Dolar kuru güçlü duruşunu koruduğu için gram altın tarafında ons altın kadar bir gerilemeler görmedik," diyerek yatırımcıların bu durumu değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.