Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, maden sahasındaki heyelanla ilgili yaptığı açıklamada, "İşçilerden 3'ünün bir lokasyonda 6'sının bir lokasyonda olduğunu tespit ettik. Bugün yeni bir faza geçiyoruz. Toprak yığınını kaldırma ile ilgili planlama aşamasına geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bayraktar'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün yeni bir faza geçiyoruz. Toprak yığınınnı kaldırma ile ilgili planlama aşamasına geçiyoruz. Aylar sürebilir ama öğleden sonra bu işlemin yol haritasını çıkaracağız. Bunun rehabilitasyonunun sağlayacağız.

Önceliğimiz kurtarma operasyonu. İnşallah bundan bir netice alırız. Ailelerimiz büyük bir beklenti içerisindeler, buradaki söylediğimiz işçilerin tam yerini bulduk anlamına gelmesini istemiyorum. Ancak bunu belirli alanlara indirgemiş bulunmaktayız. Gerek görüntülerden gerekse de alınan ifadelerden tahminlerde bulunuyoruz.

"Önceliğimiz kurtarma"

Akademisyenlerden oluşan grupla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sorunun nedeni ortaya çıkacak. Şu anda bir taraftan araştırırken önceliğimiz kurtarma operasyonu.

Türk Eğitim-Sen'den Mülakatı Savunanlara Karşı Sert Açıklama Türk Eğitim-Sen'den Mülakatı Savunanlara Karşı Sert Açıklama

Bu maddelerin halk sağlığına zarar vermeyecek şekilde kontrol altına alınması için de çalışılıyor. Hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz.

Öğleden sonra mevcut kütleyi nereye taşıyacağımızı da görüşeceğiz. Planlamaları yapmış bulunmaktayız. Riskleri gözardı etmeden bu riskleri ortadan kaldıracağız."