Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen olayda, fırtına nedeniyle karaya oturan Kamerun bandıralı Vamo adlı 3,666 grostonluk yük gemisi, Rusya'dan getirdiği üre yükünü İnebolu Limanı'na boşalttıktan sonra 27 Kasım'da iskeleden sürüklenerek Karadeniz Mahallesi sahilinde karaya oturdu.

İnebolu Liman Başkanlığı'nın koordinasyonunda başlatılan kurtarma operasyonunda, 2 römorkör ve 1 ekskavatör kullanılarak gemiyi kurtarmaya çalışıldı. Ancak, yapılan ilk denemede beklenen sonuç elde edilemedi. Ekskavatörün denize doğru ittiği gemiyi, römorkörler halatlarla çekmeye çabaladı ancak gemi, bulunduğu yerden hareket etmedi.

Gemi, şu anki konumunda hareketsiz dururken, kurtarma ekipleri yeni stratejileri değerlendirerek operasyona devam etme kararı aldı. Gemi kurtarma operasyonunun ikinci aşaması için planlamalar yapılarak, geminin en kısa sürede güvenli bir şekilde kurtarılması hedefleniyor.