İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da gerçekleştirilen Söğütlüçeşme-Yenidoğan metro hattının tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve CHP'deki değişim polemikleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'nun yaptığı açıklamalardan bazıları şunlardır:

Değişimle ilgili fikrim net. Değişim tabii ki olmak zorunda. Yanlış yaptığımız şeyler var. Eksik yaptığımız işler var.


Bu hatalarımız yüzünden seçim kaybediyoruz. Artık kazanmamız lazım. Dolayısıyla bundan sonra seçimi kazanma yönünde atacağımız adımlar, yanlışları yapmamak, eksikleri tamamlamak, doğruları yapmak olacaktır.

MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı


Değişim şarttır, değişim iyidir. Eksikleri ve yanlışları tekrarlayarak kazanamayacağımız açıktır.


Devletimizin ve milletimizin daha iyi bir yönetim için muhalefetin özeleştiri yapması gereklidir. Bu şekilde doğruları bulabiliriz.


Parti kurumsallığına ve parti hiyerarşisine saygı göstermekle birlikte, vatandaşa karşı sorumluluğumuz her şeyin önündedir. Kamuoyuyla doğru zamanda ve doğru üslupla paylaşmaktan da geri durmam.


İstanbul'u kaybedenlerin hala bu kaybın bunalımını yaşadığını belirtiyor. Kendisinin İstanbul'da ahlaklı, nitelikli ve çalışkan bir süreç yönettiğini vurguluyor.


İYİ Parti ile ittifakın devam ettiğini ve muhalefet ittifaklarının daha genişleyerek milletin ihtiyaçlarını karşılayacak hedeflere odaklanması gerektiğini söylüyor.