Son dönemlerde ikinci el otomobil piyasasında gözlemlenen durgunluk sürüyor. Uzmanlara göre, bu durgunluk önümüzdeki süreçte de etkisini koruyacak. Piyasa analizleri, fiyatların ortalama yüzde 30 oranında düştüğünü gösteriyor. Oto galerici Yılmaz Kebapçı, fiyatların hızla düşüş gösterdiğini ve bu düşüşün, stokçuların piyasadan çekilmesi ve talebin azalması nedeniyle yaşandığını belirtiyor. Kebapçı, "Şu anki durum, yatırım amaçlı alınan araçların satışa çıkarılmasıyla ilişkili" diye ekliyor.

Kara yolunda canlı yayın yaparken kamyon çarptı, hastanede hayatını kaybetti Kara yolunda canlı yayın yaparken kamyon çarptı, hastanede hayatını kaybetti

Yüzde 35'e Kadar Düşüş Beklentisi

Galerici Gökhan Ardeşen ise son üç aydır devam eden durgunluğun ve fiyat gerilemesinin, yakın zamanda sona ermeyeceğini öngörüyor. Ardeşen, "Mevcut düşüş oranı yüzde 30 civarında ve bu oranın yüzde 35'e kadar yükseleceğini tahmin ediyoruz" diyor. İkinci el otomobil piyasasının geleceği hakkında ise Ardeşen, "Lüks araçlarını satmak isteyen yatırımcılar, artan faiz oranları nedeniyle satışa yöneliyor. Ayrıca, yeni araç kampanyalarının da etkisiyle, bazı sahipler mevcut araçlarını satıp model yükseltmeyi planlıyor" açıklamasında bulundu.