Fatih Terim'in adının karıştığı dolandırıcılık skandalı, Teknik Direktör'ün Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan'a 300 bin dolar vermesiyle başlamıştı. Olayın içeriği giderek daha karmaşık hale gelmekte; Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı aracılığıyla 17 Mart 2023'te 1 milyon 492 bin dolar gönderdiği günü detaylandıran bilgiler ortaya çıktı.

Belözoğlu, aynı gün içinde 1 milyon 400 bin dolar daha gönderdi, ancak bu sefer Erzan, Bahçekapılı'nın Levent'teki ofisine giderek parayı aldı. Ertesi gün, 18 Mart'ta, Belözoğlu 400 bin doları şoförü Alpaslan Akyüz aracılığıyla Seçil Erzan'a teslim etmesini istedi. Akyüz, parayı Erzan'ın çalıştığı bankanın genel müdürlük binasının önünde kendisine teslim etti.

Bu para teslimatlarının üzerinden 10 gün geçtikten sonra Erzan, Belözoğlu'nu bir kez daha arayarak "Bu parayı 5 milyon dolara tamamlayalım" dedi ve daha fazla kazanç elde etme amacını gerekçelendirdi.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Belözoğlu, bu aşamada çevresinden borç para arayışına girdi ve talebi üzerine Bahçekapılı'nın hesabına gönderilen 1 milyon dolar, aynı gün Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın hesabına aktarıldı. Erkasap da parayı Erzan'a teslim etti.

Ancak olayın son aşamasında Belözoğlu'nun Erzan'a kaptırdığı 1 milyon doların kaynağına dair dava dosyasına giren bir rapor ortaya çıktı. Rapora göre, ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, Belözoğlu'nun talebi üzerine 28 Mart'ta Volkan Bahçekapılı'nın hesabına 500 bin dolar gönderdi. Aynı gün Tekin Alp Göksel isimli bir kişi de 9 milyon 703 bin 250 TL gönderdi. Bahçekapılı, TL olarak gelen parayla 501 bin 600 dolar aldı. Bahçekaplı, hesabındaki biriken 1 milyon doları 29 Mart 2023'te Nur Erkasap'a gönderdi ve Erkasap da bu parayı Erzan'a teslim etti. Bu gelişmeler, olayın içinden çıkılmaz bir hal almasına neden oldu.