Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el otomobil piyasasında fiyat artışlarına yönelik aldığı tedbirler sonucunda, sıfır araç fiyatının üzerinde ikinci el ilanları azalmış durumda. Ancak bazı fırsatçılar, ilanda farklı, telefonda farklı fiyat isteyerek tedbirleri aşmaya çalışıyor. İlanlarda liste fiyatı gösterilirken, açıklama kısmında fiyatın farklı olduğu, detayların telefonda verileceği belirtiliyor.

Ticaret Bakanlığı, sıfır araç fiyatının üzerinde ikinci el satışını engellemek amacıyla bazı tedbirler almıştı. Ancak fırsatçılar, bu tedbirleri aşabilmek için yeni yöntemler geliştiriyor. İlanlarda liste fiyatının üzerinde bir fiyat belirtilirken, asıl fiyatın telefonda verileceği ifade ediliyor. Bu şekilde ceza yememek isteyen al-satçılar, ilanın görünüşte uygun fiyatlı olmasını sağlıyor.

Ak Parti'nin oy kaybetmesinin nedenleri belli oldu! İlk sırada o var... Ak Parti'nin oy kaybetmesinin nedenleri belli oldu! İlk sırada o var...

Örneğin, bir ikinci el otomobil ilanında "Ticaret Bakanlığı'nın aldığı karar gereği fiyatı liste fiyatındadır. Detaylar telefonda verilecektir. Araçta ekstralar vardır. Opsiyonlar ile liste fiyatı üstüne çıkmaktadır" şeklinde ifadeler kullanılıyor. Benzer şekilde, bazı ilanlarda "aracın fiyatının güncel piyasa koşullarına göre değişebileceği" belirtiliyor. Bu tür ilanlarla alıcılar telefonda farklı fiyatlarla karşılaşabiliyor.

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil piyasasında fiyat artışlarına karşı mücadelesini sürdürüyor ve fiyatların şişirilmemesi için denetimlerini yapmaya devam ediyor. Fahiş fiyat artışlarına karşı ceza kesme yetkisiyle hareket eden bakanlık, aynı zamanda vatandaşlardan da bu tür durumları bildirmelerini istiyor. İkinci el otomobil alacak olan vatandaşlara da haksız fiyat taleplerine karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu.