29 Nisan 2024 altın fiyatları (gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın) 29 Nisan 2024 altın fiyatları (gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın)

İkinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşanıyor ve galericiler yeni çözümler arıyor. Alınan tedbirler ve bayilerde biriken araç stokları, ikinci el araç piyasasına olumsuz etki ediyor. İkinci el araçlarını yüksek fiyatlarla satma dönemi sona erdi ve bu durum galericileri zor durumda bıraktı.

İkinci el otomobil ilanlarında son iki ayda, geçen yıla göre yüzde 30'luk bir artış yaşandığı belirtiliyor. Ancak, talep sıfır araçlara kaydığı için ikinci el piyasasında durgunluk yaşanıyor. Bu durum, önce yatırım amacıyla araç alan tüketicileri ve ardından galericileri etkiledi.

Finansman sorunu da piyasayı etkiliyor. Bankalar, kredi musluklarını kapattı, bu da ikinci el otomobil almak isteyenlerin kredi bulma konusunda zorlanmasına neden oldu. Bu durum, satışlardaki hızın ani bir şekilde kesilmesine neden oldu.

Bazı otomobil tacirleri, ellerindeki araçları kiraya vermeye başladı. Filo veya rent a car şirketleriyle anlaşma yapan veya bireysel kiralama yapanlar, araçlarını kiralık olarak sunarak yeni bir gelir kaynağı oluşturmaya çalışıyorlar.