Yeni yılla birlikte restoranların girişine ve masalarına fiyat listesi koymaları zorunlu hale geldi. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, Ticaret Bakanlığı'nın fiyat etiketi yönetmeliğinde yaptığı bu değişikliğin, işletmelerin kapı girişinde ve masalarda fiyat etiketi bulundurma zorunluluğunu getirdiğini belirtti. 

Sahurda Ve Iftarda Hangi Yemekleri Yiyelim

İfar Menüleri Ateş Pahası

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, Türkiye genelinde restoranlar ve lokantalar, iftar için özel menüler hazırlamaya başladı. Geçtiğimiz yıl Ankara'da kişi başı ortalama 300 lira olan iftar menüsü fiyatları, bu yıl için 450 liradan başlayacak. Özellikle geçen seneye kıyasla restoranlarda iftar menüsü fiyatlarında belirgin bir artış gözlemleniyor.

Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru! Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!

iftar menusu

Lokanta ve Otellerdeki Fiyat Artışı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Şubat ayı verilerine göre, yıllık en yüksek fiyat artışı %94,78 ile lokanta ve otellerde gerçekleşti. Bu oran, restoranlardaki fiyat artışının neredeyse yüzde 100'e ulaştığını gösteriyor. Geçen yıl kişi başı 300-400 lira arasında değişen bir iftar menüsü için bu yıl 800 lira talep edilmesi, bu artışın somut bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.