Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

İçişleri Bakanlığı'nın AHBAP Derneği'ne yönelik yaptığı denetim sona erdi. Deprem bölgesine yönelik yürütülen yardım faaliyetleriyle dikkat çeken AHBAP Derneği, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından denetlenmişti. Derneğin kurucusu ve sanatçı Haluk Levent, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Levent, denetlemenin tamamlandığını belirterek, "Alnımızın akıyla bu süreç tamamlanmış oldu" ifadelerini kullandı. Ayrıca paylaşımında şu detaylara yer verdi:

6 Şubat felaketinde AHBAP'a deprem çalışmaları için yapılan hayırsever bağışların ardından, İçişleri Bakanlığı tarafından altı ay önce derneğin denetim sürecine başlandı.

Levent, daha önce kamuoyuna yaptığı açıklamada, harcamaların ve faaliyetlerin hesabını devlete ve yetkili kurullara vereceklerini belirtmişti.

İçişleri Bakanlığı denetimi sürecinde, sözleşmeler, satın alımlar, anlaşmalar ve stoklar şeffaf bir şekilde incelendi. Levent, bu süreçte bağışçıları mahcup etmediklerini ifade etti.

Levent, denetim sürecinde işbirliği yapılan devlet kurumlarına, Afad ve valiliklere, diğer sivil toplum örgütlerine ve bağışçılara teşekkürlerini iletti.

AHBAP Derneği, gelecekte de yeni projelerle karşılarına çıkarak yardım faaliyetlerine devam edeceğini vurguladı.