KPSS 70 Puan Şartı

İçişleri Bakanlığı yayınlamış olduğu genelgeye göre, uzman alımına başvuru yapabilmek için KPSS sınavından en az 70 puan alma şartı bulunmaktadır.

Başvurular Ne Zaman?

İçişleri Bakanlığı uzman alımı için başvuru tarihleri belirlenmiş durumdadır. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların 19 ile 23 Aralık 2022 tarihleri arasında e-devlet üzerinden kimlik doğrulaması yaparak başvuru yapmaları gerekmektedir. E-devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar ise en yakın PTT şubesine müracaat ederek kimlik belgelerini göstermeleri dahilinde bu şifreyi alabilirler.

Sınav Nerede?

İçişleri Bakanlığı uzman yardımcı alımı başvuruları tamamlandıktan sonra Ankara’da sözlü mülakat gerçekleştirilecektir. Bu mülakat ise 25 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Başvuru yapmak isteyen adaylar e-devlet üzerinden kimlik doğrulaması yaptıktan sonra ilgili sekmeyi aratarak başvurularını tamamlayabilirler. Başvurusunu tamamlayan adaylar, başvurularım kısmından bu belgenin fotokopisini de alabilirler.

Başvuru Şartları 

● 657 sayılı kanunun içerdiği ilgili 48 inci maddesinin A fıkrasındaki şartları bulundurmak
 

● İstenilen bölümlerden veya denk olan bölümlerden yurtiçi veya yurtdışı olmak üzere mezuniyet bulundurmak
 

● Sınavın yapıldığı gün itibariyle yani Ocak ayıyla birlikte 35 yaşını doldurmamış olmak
 

● Geçerliliği bulunan KPSS sınavından en az 70 ve üzeri puan almak
 

● Başvuru yapan adayların puanları arasında sıralamada yer alabilmek
● Bu şartları bulunduran adaylar en fazla 3 tercih hakkına sahip olabilmektedir.
 
İçişleri Bakanlığı uzman yardımcı personel alımı başvurularının nasıl yapılacağı, başvuru tarihi, nereden başvuru yapılacağı bilgilerini sizlere aktardık. Bu konuda daha detaylı bilgiler için İçişleri Bakanlığı resmi internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.