Teknoloji firmaları, bankalar, okullar ve spor kulüpleri gibi çeşitli sektörler, yapay zeka ile şekillenen geleceğin mesleklerine adapte oluyor. Türkiye'deki 20 üniversite, Yükseköğretim Kurulu'nun girişimleriyle yapay zeka bölümleri açacak. İTÜ, üniversiteler arası koordinasyonu sağlayacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Üniversitelerimizde, istihdamla alakalı zayıflayan programların yerine öğrencileri geleceğe hazırlayacak yeni programlar açmayı hedefliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Atama Takvimi Yarın Yayınlanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Atama Takvimi Yarın Yayınlanacak

Bu yeni programlar, 2024-2025 öğretim yılında ÖSYM kılavuzuna eklenecek. Eskişehir Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, "Dünya yapay zeka trendine yönelirken, ülke olarak bu fırsatı kaçırmamalıyız." şeklinde konuştu. Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörü Hamdullah Çavulcı ise "Yapay zeka ve veri mühendisliği bölümü açarak, sektörlerde çalışacak ara elemanları yetiştirmeyi hedefliyoruz." açıklamasını yaptı.

Yeni eğitim döneminde, 21'i lisans olmak üzere toplam 71 yapay zeka programı açılacak.