Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde meydana gelen olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bir kanser hastasına cinsel saldırıda bulunulduğu iddiasıyla hakkında dava açılan erkek hemşire, 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık E.K. ile taraf avukatları ve müştekiler katıldı. Sanık, duruşmada olayın ardından duyduğu üzüntüyü ifade ederek beraatini talep etti. Ancak, Cumhuriyet savcısı sanık için toplamda 40 yıl 6 aya kadar hapis cezası istedi. Mahkeme heyeti, E.K.'yi cinsel istismar suçundan 16 yıl 3 ay, uyuşturucu madde temininden ise 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere takdiri indirimle birlikte toplamda 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Ancak, mahkeme heyetinde yer alan bir üye hakim, takdiri indirim uygulanmaması gerektiğini belirtti.

Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı

Olay, 17 Mayıs tarihinde gece saatlerinde meydana gelmişti. İddianameye göre, hemşire E.K., mağdur hastanın baygın halde olduğu bir anda yanına gelerek ilaçlar verdi ve cinsel saldırı eylemini gerçekleştirdi. Bu iddia üzerine, tanık ifadeleri ve kamera görüntüleri de delil olarak sunulmuştu. 

Bu davanın yanı sıra, ailenin rektörlüğe açtığı tazminat davası da gündemdeki yerini korudu. İzmir 5. İdare Mahkemesi, aileye 600 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetmiş, ancak taraflar karara itiraz etmişti. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi ise verilen kararı hukuka uygun bulmuştu. Bu süreç, kamuoyunda hem sağlık sistemi hem de adalet mekanizmasıyla ilgili tartışmalara yol açmıştı.