Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 81 ilde toplam 4392 bakıcı ve temizlik görevlisi alımı yapacağını duyurdu.

Türkiye'nin 81 ilinde; Çocuk bakıcısı, yaşlı bakım elemanı, engelli bakıcısı ve temizlik görevlisi pozisyonları için alım yapılacak.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Başvuru Şartları ve Süreci

Adayların başvuruları 21 Şubat 2024 tarihinde başlayacak ve internet üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak gibi kriterler yer alıyor. Ayrıca, adayların 657 sayılı Kanunun 4/B maddesinde belirtilen istihdam şartlarını sağlamaları ve belirli suçlardan mahkum olmamaları gerekiyor.

Erkek adaylar için askerlik durumlarına ilişkin belirli koşullar bulunurken, adayların ilgili pozisyon için istenilen öğrenim düzeyinden mezun olmaları şart koşuluyor. Başvuruda bulunacak adayların, belirlenen öğrenim düzeyinin üstünde bir öğrenim düzeyine sahip olmaları durumunda, bu öğrenim düzeyinde KPSS puanı bulunması halinde başvuruları kabul edilmeyecek.