Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nde okul kantininden tavuk döner ve ayran tüketen bazı öğrencilerin rahatsızlanarak hastanelik olduğu bildirildi. Olayın ardından veliler, duruma tepki gösterdi.

İddiaya göre, kantinden tavuk döner ve ayran alan bazı öğrencilerde mide bulantısı ve kusma şikayeti yaşandı. Bu durum üzerine yaklaşık 10 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle çeşitli hastanelere kaldırıldı. Veliler ise kantinde tarihi geçmiş ürünlerin satıldığı iddiasıyla polise şikayette bulunacaklarını belirttiler.

Hastaneye getirilen öğrencilerden Selen Bilgineşi (15), yaşananları şu şekilde anlattı: "Bugün arkadaşlarımla tavuk döner aldık ve hepimiz yedik. Bir arkadaşımızın midesinin bulandığını gördük ve onu idari bölüme indirdik. Bunun üzerine herkese 'Karnı ağrıyan ya da midesi bulanan var mı?' diye soruldu. Ben idare bölümündeki odaya gittiğimde 11-12 öğrenci vardı. Hepimizi hastaneye kaldırdılar ve damar yolu açıldı."

Veliler, olayı defalarca yetkililere şikayet ettiklerini ancak sorunun hala çözülmediğini belirttiler. Şeyma Çilgi'nin annesi Müzeyyen Çilgi, "Biz okula defalarca şikayetçi olmamıza rağmen kantindeki tarihi geçmiş ürünleri çocuklarımıza tekrar tekrar yedirdiler. Şikayetçi oluyoruz, yine aynısı oluyor. Bugün de tavuk döner yiyip, ayran içmişler. Zehirlendiler. Biz okula gittiğimizde ambulans bile çağırmamışlardı. 'Herkes kendi imkanlarıyla hastaneye gitsin' dediler. Ambulansı da, polisi de ben çağırdım" şeklinde konuştu.