Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun son kararnamesine göre, 213 hakimin müstemir yetkileri belirlendi. Buna göre, bölge adliye mahkemelerinde 125, bölge idare mahkemelerinde 13, idare ve vergi mahkemelerinde ise 75 hakimin talepleri titizlikle değerlendirildi. Görev yerlerinde değişiklik yaşayan bazı hakimlerin talepleri kabul edilirken, iş ve kadro durumları dikkate alınarak bazı talepler reddedildi.

Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin

Ayrıca, bu kararname kapsamında Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesi'nin 15 Ocak'ta faaliyete geçmesi planlanıyor. Hatay 5. İdare Mahkemesi ile Muğla 4. İdare Mahkemesi ise 29 Ocak'ta hizmete başlayacak. Öte yandan, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 16. Hukuk Dairesi, iki heyet halinde çalışma kararı aldı.

Bu gelişmeler, HSK'nın hakimlerin görev ve yetki alanları üzerinde yapılan detaylı değerlendirmelerle birlikte adli ve idari yargıda önemli değişikliklere işaret ediyor.