Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

HSBC stratejistleri Murat Toprak ve Charotte Ong'un yayımladığı notta, Dolar/TL'nin yıl sonunda 33 seviyesine ulaşabileceği tahmininde bulundu. Stratejistler, liranın ılımlı bir artışla yıl sonuna kadar 33'e çıkacağı görüşünü sürdürdüklerini belirtti.

HSBC'nin değerlendirmesine göre, Türk Lirası'nın değer kaybını kontrol altına alma stratejisinin işlediği ve para politikasının döviz cinsinden getiriyi destekleyerek dolarizasyonu sınırladığı ifade edildi. Stratejistler, 2023 ortalarından itibaren gerçekleşen büyük ölçekli faiz artışlarının, carry dinamiklerini lira lehine döndürdüğünü vurguladı.

Raporda ayrıca, lira mevduatlara ödenen faizin güçlü bir şekilde yükseldiği, reel bazda getirisinin hala negatif olduğu ancak lira mevduatının çekiciliğinin dezenflasyon süreciyle birlikte artabileceği belirtildi. Reel faiz trendinin lira için önemli bir odak noktası olduğu ifade edilirken, kredi büyümesindeki yavaşlamanın iç talebi zayıflatabileceği ve cari açığın azalabileceği öngörüldü. Bu durumun lirayı daha az kırılgan hale getirebileceği ifade edildi.