İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, 45 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra diğer şehirlere göç etmeye başladı.

TAŞIMA FİRMALARINA TALEP ARTTI

Alınan bilgilere göre depremden önce kış döneminde taşıma şirketlerine gelen günlük talep 2-3 iken 25 gün önce gerçekleşen büyük depremlerden sonra talebin günlük 20-25’e yükseldi. İstanbullu vatandaşların özellikle fay hattı üzerinde bulunmayan şehirlerde ikinci evi bulunan ya da bu şehirlerde yakınları olan yerlere taşındığı tespit edildi.

DEPOLARIN DOLULUK ORANI ARTTI

İstanbul’dan kaçmaya başlayan vatandaşlar eşyalarının hepsini götüremediği için depolara yöneldi. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre depolardaki doluluk oranı 6 Şubat’ta arttı ve kısa bir süre sonra kapasitenin yeterli olmayacağı ifade edildi.

EN ÇOK AVRUPA YAKASINDAN GÖÇ

Göç edenlerin büyük çoğunluğunu Avrupa Yakasında ikamet edenler oluşturuyor. Taşıma firmalarına en çok talep gelen bölgelerin “Beylikdüzü, Avcılar, Bağcılar, Sefaköy, Pendik, Kartal” olduğunu ifade eden Evden Eve Nakliyatçılar Derneği (END) Başkanı Ali Ayılmazdır, vatandaşların çoğunlukla Karadeniz tarafına taşındığını ekledi. Anadolu yakasından ise en çok Kadıköy tarafından göç ediliyor.


ŞUANDA İSTANBULDA SON 20 YILIN EN BÜYÜK DIŞARIYA GÖÇÜNÜ YAŞIYOR

İmkanlar el verse İstanbul’da yaşayan vatandaşların yüzde 70’inin İstanbul’dan kaçacağını belirten Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan vatandaşların evlerini sorgulamasıyla dış göçün arttığını ifade etti.Hayatoğlu Nakliyat’ın sahibi Mehmet Bağlar ise daha sağlam bir yerde yaşamak isteyen vatandaş sayısının artmasıyla son 10 günde İstanbul dışına taşınmaların son 20 yıla göre en yüksek sayılara ulaştığını belirtti.