Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere sunulan sosyal yardım paketlerine yeni bir destek daha ekledi. Bu yeni yardım programı, 18 yaşından küçük ve eğitim hayatlarına devam eden çocukların sigorta primlerini devlet tarafından karşılarken, 18 yaşından büyükler ise zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına dahil edilecek.

Lise veya dengi okul mezunu 20 yaş üstü ve üniversite mezunu 25 yaş üstü çalışmayan genç bireyler, yeni düzenlemeyle birlikte Genel Sağlık Sigortası primine tabi tutulmaktaydı. Şimdi ise, sigortasını kendisi ödeyen gençlerin prim borçları devlet tarafından ödenecek. Bu destekten yararlanmak için ailelerin gelir durumlarının yoksulluk sınırının altında olması gerekmekte ve destek ödemesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirilecek.

Konut fiyatlarında yeni tablo: 'Birçok şehirde fiyat artışı durdu' Konut fiyatlarında yeni tablo: 'Birçok şehirde fiyat artışı durdu'

Peki, GSS prim desteği için hangi şartlar aranmaktadır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın düzenlediği bu yeni destek programı için geçerli olan şartlar şunlar:

GSS desteğinden faydalanmak isteyen kişilerin, herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmaması gerekiyor. Ayrıca, hane içinde yaşayan her bireyin geliri, asgari ücretin 1/3'ünden daha düşük olması gerekiyor. Bu desteğe başvurabilmek için en önemli ve zorunlu olan kriter ise gelir testi başvurusunun yapılmış olması gerekiyor.

Başvurular, ikamet edilen ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapıabiliyor. Genel sağlık sigortası ödemesini karşılayamayacak durumdaki kişilerin borçlu hale gelmemeleri için, 18 yaşını doldurmadan bir ay öncesinde gelir testine tabi tutulmaları gerekiyor. Gelir testi sonucunda prim borcunu ödeyemeyecek durumda olan kişilerin başvuruları onaylanacak ve her ay düzenli olarak destek ödemesi gerçekleştirilecek.