Gıda enflasyonunda son dönemdeki yükseliş devam ediyor ve bu durum özellikle domates fiyatlarında rekor artışlarla kendini gösteriyor. Antalya hallerinde işlem gören domates fiyatları, şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 83'lük bir artışla dikkat çekti. Miktar bazında ise domates fiyatlarında yüzde 49,90'luk bir artış yaşandı.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Antalya Ticaret Borsası'nın açıkladığı verilere göre, şubat ayında domates miktarında bir önceki aya göre yüzde 16.27'lik bir azalma yaşanırken, sebze ve meyve miktarlarında ise artışlar gözlendi. Ancak, domates fiyatlarında yaşanan rekor artışlar gıda fiyat enflasyon düzeyine yakın seyretti.

Domates fiyat endeksi şubat ayında yıllık bazda yüzde 83 artarken, sebze ve meyve fiyat endekslerinde de benzer oranlarda artışlar gözlendi. Özellikle domates miktarında son altı yılın ortalama düzeyinin altında bir azalış yaşanırken, fiyatlarında ise rekor artışlar gerçekleşti.

Sebzelerin fiyat endeksindeki artış oranı yıllık bazda yüzde 51.06 oldu. Ancak, sebzelerin miktarındaki artış oranı fiyat artışının altında kalarak enflasyonun altında seyretti. Meyve fiyat endeksindeki yıllık artış oranı ise yüzde 68.13 olarak kaydedildi.

Özellikle domates miktarında yaşanan azalış ve fiyatlardaki rekor artışlar, gıda enflasyonunda belirgin bir etki oluşturdu. Şubat ayındaki endeks değerleri, özellikle domates ve sebzelerde ortalamanın üzerinde seyrettiği görüldü.