Resmi Gazete'de yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle, bu kart, şifre ve kodların belirli bir ürün veya hizmeti temsil edip etmemesine bakılmaksızın KDV'ye tabi olmasına karar verildi

Özellikle aktivasyon kodları, e-pin kodları, oyun kodları, dijital ürün kodları, cüzdan kodları ve hediye kartları gibi sanal veya fiziki ortamda pazarlanan ürün ve hizmetlerde, Türkiye'de satışa sunulan veya yurt dışından ithal edilen kart, şifre ve kodlar KDV mükellefleri tarafından beyan edilip ödenecek. Yurt dışından temin edilenlerin ise Türkiye'de mukim olanlar tarafından sorumlu sıfatıyla beyan edilmesi gerekiyor.

Ayrıca, bu kart, şifre ve kodlar aracılığıyla belirli bir ürün veya hizmetin temin edilmesini sağlayan sanal alım gücünü ifade edebileceği için, bu işlemler de KDV'ye tabi tutulacak. Bunun yanı sıra, kart, şifre ve kodların kullanılarak Türkiye'de satış yapan sanal veya fiziki mağazalarda gerçekleşen alışverişlerde de KDV hesaplanacak.

Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var

Tebliğde ayrıca, kart, şifre ve kodların kullanılarak belirli bir ürün veya hizmetin karşılığını temsil etmeyen, sadece satın alma hakkı oluşturan ödeme aracı niteliğindeki kart, şifre ve kodların satışının KDV'ye tabi olmadığı vurgulanıyor. Ancak, bu unsurların kullanılarak ürün veya hizmet temini durumunda genel hükümlere göre KDV uygulanacak.

Son olarak, Türkiye'de sanal veya fiziki mağazalarda kart, şifre ve kodlarla gerçekleştirilen diğer ürün satışları için alınan aracılık hizmetleri de KDV'ye tabi olacak. Bu hizmetlerden alınan bedeller üzerinden hesaplanan KDV, aracılık hizmetini verenler tarafından beyan edilecek.