Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Türkiye Süper Kupa finali, protokol ve Atatürk tartışmaları nedeniyle iptal edildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuyla ilgili bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

FIFA kurallarına göre maçın oynanması gerektiğini belirten Çelik, kulüplerin taleplerine göre bildirimlerin zamanında yapılmadığını ifade etti. Protokole bağlı hareket edilemeyeceği için maçın iptal edildiğini dile getiren Çelik, yaşanan krizde planlama hatası olduğunu ve Atatürk, bayrak, İstiklal Marşı gibi konuların önceden protokole bağlanması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı

Krizin, kulüplerin Suudi Arabistan'a gönderdiği bildirimlerle başladığını aktaran Çelik, Atatürk resmi ve imzasının kabul edilmediği ifadelerinin gecikmiş bildirimlerle ortaya çıktığını vurguladı. Bu durumun protokole bağlanması halinde krizin yaşanmayacağını belirten Çelik, Atatürk, bayrak ve İstiklal Marşı gibi konuların yabancı ülkelerle karşılıklı imzalanan protokollerde detaylı bir şekilde belirtilmesi gerektiğini söyledi.

Çelik, toplumun bu konudaki hassasiyetini anlayışla karşıladıklarını ifade ederken, krizin istismar edildiğini ve bu konuda ayrıştırmaya yönelik bir operasyonun olduğunu belirtti. Ayrıca, Atatürk'e saygısızlık yapıldığında ve toplumu ayrıştırmaya yönelik istismar söz konusu olduğunda karşı çıkacaklarını vurguladı.