Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ülkenin olağanüstü günlerden geçtiğini belirterek, Yargıtay'ın Can Atalay kararıyla ilgili yaşanan gelişmeler nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırdıklarını açıkladı. Ayrıca, 14 Ocak'ta Tandoğan Meydanı'nda bir miting düzenleyeceklerini belirtti.

İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu

Özel, parti yönetimi olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Can Atalay kararı ve yerel seçim gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Ülkemiz olağanüstü günlerden geçiyor. Yargıtay'ın Can Atalay kararı, yerel seçim gündemiyle aday belirlenmesini olanaklı kılmamaktadır." diyen Özel, PM toplantısının gelecek hafta çarşamba gününe alındığını ve o gün beklenen kararlar ve adaylıklar hakkında bilgi vereceklerini söyledi.

Özel ayrıca, "Parti Meclisimiz, anayasayı askıya almak, yok saymak ve anayasasızlaştırma suretiyle bir sivil darbe girişimini gündemine almış durumda." dedi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Can Atalay kararını kriz olarak değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ortak toplum sözleşmesi olduğunu vurgulayarak, "Anayasa yoksa devlet de olamaz. Anayasaya sahip çıkmak, ülkenin geleceğine sahip çıkmaktır." ifadelerini kullandı.

Özel, attığı yumruğun savunulamayacağını belirtirken, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmak adına atılacak adımları sıraladı. Bu adımlar arasında CHP tüzel kişiliği olarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu'na, Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri hakkında ise Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'na kurumsal başvurular yapacaklarını açıkladı.

Son olarak, tüm muhalefet partilerini ve demokratik çağrılara katkı sağlamaya davet eden Özel, 14 Ocak Pazar günü Tandoğan Meydanı'nda düzenlenecek mitinge tüm vatandaşları, siyasi partileri, meslek örgütlerini ve sivil toplum örgütlerini davet etti.