FETÖ'nün Emniyet Teşkilatı Mahrem Yapılanması, komiser yardımcılığı sınav sorularını örgüt üyelerine dağıtmak için kullandıkları yöntemi "Dua" adı altında kodladıkları belirlendi. Gizli tanık "Garson" adıyla bilinen bir şahıs, 2017 yılında bir cep telefonu ve 2 SD kartla itirafçı olmuştu. Bu SD kartlar, Emniyet yapılanmasının bir bölümünü çözmek için kullanıldı, ancak diğer yüzde 70'lik kısmı özel programlarla şifrelenerek açılamamıştı. MİT'in 6 yıl süren çalışmalarının ardından, SD kartların tamamı çözüldü ve örgütün Emniyet yapılanmasındaki tüm isimler deşifre edildi.

SD kartlardaki veriler, örgütün polisleri "Dua listesi" altında kayıt altına aldığını ve komiser yardımcılığı sınav sorularını "Dua" olarak kodladığını ortaya çıkardı. Örgütün bu şekilde sınav sorularını dağıttığı polisleri de "Dua listesi" ismiyle kaydettikleri belirlendi.

FETÖ'nün sınav soruları hırsızlığında, soruyu alan polislerle mahrem imamlar arasında yazılı bir yemin metni de bulundu. Polisler, aldıkları soruları "hediyeyi" diye nitelendiren yemin metnini okuyup onayladılar.

Yaşlı destek programı için başvurular başladı Yaşlı destek programı için başvurular başladı

Örgütün 2013 yılında yapılan komiser yardımcılığı sınavıyla ilgili belgede, soruların dağıtımında dikkat edilmesi gereken kurallar ve talimatlar yer aldı. Bu kurallar arasında örgüt üyesi karı-koca olan polislere soru verilmemesi, örgüt üyesi polislerin yıllık izne çıkarken soruları ezberlemek için çalışmaları, soru verilecek kişilerin "Dua listesi" yapılarak belirlenmesi gibi hususlar bulunmaktadır.

Yapılan soruşturma sonucunda, 16 yılda Emniyet'te görev alan 320 bin polisin FETÖ üyesi olup olmadıklarına göre derecelendirildiği ve 55 bin dosyalık materyalde örgüt üyesi rütbeli polislerle evlendirilmeyi planlayan 6 bin kadının fotoğraflarının bulunduğu izdivaç albümüne dair de detaylar tespit edildi.