Mart 2024'te gerçekleştirilmesi beklenen yerel seçimler için çalışmalara başladığı öğrenilen İYİ Parti'nin straejisini belirlediği öğrenildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İYİ Parti'de bu defa 2019'da yapılan yerel seçimlerdeki iş birliğinin yapılmayacağı görüşü daha ağır basıyor.  Bunun en önemli nedenlerinden birini “partinin kurumsallaşmasını sağlamak olduğu” belirtiliyor. Aksi halde partinin, “CHP’nin gölgesinde bir parti algısından kurtulamayacağı” vurgulanıyor.  Bu saiklerle de İYİ Parti’nin CHP’ye karşı “el yükselteceği” görüşü ağır basıyor.

Kırmızı çizgilerini CHP ile olası bir ittifak halinde daha kalın şekilde çekeceklerini söyleyen İYİ Parti'liler, CHP’den sadece Adana, Mersin ve Manisa gibi büyükşehir için değil Ankara, Antalya gibi büyükşehir belediyeleri için de “İYİ Parti’nin desteklemesini bekleyeceğine” dair mesaj vereceği öğrenildi.

TEK ALTERNATİF CHP DEĞİL7

Memurların çalışma sistemi sil baştan değişiyor! İşte yeni sistemin detayları Memurların çalışma sistemi sil baştan değişiyor! İşte yeni sistemin detayları

İYİ Parti’de “tek alternatifin CHP olmadığı” da görüşü hakim olmaya başladı. Parti yönetimi “il il, ilçe ilçe, belde belde gerekli çalışmaları yaptıktan sonra” belli yerlerde bir adayın isminin öne çıkması durumunda “salt CHP ile değil, Millet İttifakı’nın diğer bileşenleriyle de işbirliği olma olasılığını” ele aldı. 

Bu bağlamda DEVA, Gelecek, Saadet ya da DP’nin adayı daha güçlü ise İYİ Parti, destek verebilecek.  İYİ Parti’nin adayının güçlü olması durumunda ise bu partilerin de destek istenecek.  Ancak her koşula göre “öncelik İYİ Parti’nin adaylarında olacak” değerlendirmesi öne çıkıyor.