Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Haziran'da yaptığı konuşmada "Türkiye ligini bilen, burada yıllarca hocalık yapmış ve bize uyabilecek hoca dediğiniz zaman 4'ü geçmiyor. Camiayı bilen, hizmet etmiş, anlayan, o ruhu aşılayan 2 Türk hoca çıkıyor. Bu önümüzdeki sene tercihimiz Türk hoca yönünde olacak." diye konuşmuştu.

Böylece Fenerbahçe'nin aradığı yeni teknik direktör bir Türk'ün olacağı belli olmuşken teknik direktörün kim olacağı çok konuşulmuştur. Ersun Yanal, Sergen Yalçın, Abdullah Avcı gibi birçok isim teknik direktörlük için geçerken eski teknik direktör İsmail Kartal'ın ismi de son günlerde Fenerbahçe için tekrar geçiyordu.

Fenerbahçe zirve yarışında kritik puan kaybetti Fenerbahçe zirve yarışında kritik puan kaybetti

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter üzerinden Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün İsmail Kartal olduğunu duyurdu.

Candaş Tolga Işık, attığı tweette: "Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal oldu." dedi.

İsmail Kartal kimdir?

İsmail Kartal - Türk teknik direktör ve eski millî futbolcudur. "Arap İsmail" lakabı ile tanınır.

Fenerbahçe altyapısında çalıştıktan sonra ilk teknik direktörlük deneyimini Kardemir Karabükspor'da oldu. Sonra Sivasspor'un başına geçerek takımı  sezon sonu takımı 1. Lig şampiyonu yaptı ve takımı tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkardı. İsmail Kartal, 2006-2007 sezonunda Mardinspor'un başında başlamış, sezon ortasında görevinden ayrılarak Malatyaspor'un başına geçti. Ardından Malatyaspor'u bırakıp FB TV'de yorumculuğa başladığı bir dönem olmuşken  2007-2008 sezonunun 18.haftasının ardından Orduspor'un başına geçti. 2008-2009 Konya Şekerspor teknik direktörlüğünü de yaptı.

2010-2014 sezonları arasında Fenerbahçe'de yardımcı antrenör olarak görev yaptı. 2014-2015 sezonu başında, teknik direktörlüğe getirildi. Fenerbahçe'deki teknik direktörlük kariyerinde ilk derbi galibiyetini 8. haftada deplasmanda oynandığı Beşiktaş maçını 2-0'lık skorla elde etti. 11 Ekim 2015 tarihinde Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor ile anlaşan İsmail Kartal, 12 Kasım 2015 tarihinde Eskişehirspor'daki görevinden istifa etti. 2017-18 sezonu başında Ankaragücü ile anlaşan Kartal sezon sonunda ligi ikinci bitirerek 6 sezon aradan sonra takımı Süper Lig'e çıkartma başarısını gösteren İsmail Kartal, 28 Haziran itibarıyla Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olduğu Candaş Tolga Işık tarafından duyuruldu.