Seçimlerin tamamlanmasının ardından kolları sıvayan hükümet, memur, emekli maaşlarına ve asgari ücrete yapılacak zam oranı üzerinde çalışmaya başladı. 

28. dönemin ilk kanun teklifi memur maaşlarına yapılacak zam oranı olacak. Seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesini çekileceğini açıkladı.

 Bağkur ve emekli sandığına bağlı emeklilerin maaşlarında da iyileştirmeler yapılacak. Emeklilerin durumu, Haziran ayı enflasyon miktarının belli olmasından sonra netlik kazanacak.

Bu bağlamda açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanvekili  Muhammet Emin Akbaşoğlu Meclis'te yeni dönemin ilk yasa teklifinin "en düşük memur maaşını 22 bin TL olacak şekilde düzenleyecek teklif" olduğunu açıklarken ekim ayını işaret etti.

''BU HÜKÜMET YÜZÜMÜ KARA ÇIKARTACAK''

Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: 'Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla...' Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: 'Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla...'

Gazeteci Fatih Portakal, memur maaşlarına ilişkin verilen haberden sonra sosyal medyanın gündemine oturan şu sözleri kullandı:

"Memur maaşları çok konuşuldu. Şunu da söylemeliyim, bu hükümet benim yüzümü kara çıkartacak. Ben açıkçası beklemiyordum. Ama yine de sürecin sonunu görmek lazım. Erdoğan, memur maaşını net olarak ifade etmişti. Ben de net olarak devam edeceğini düşünüyorum."