Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından ekonomi yönetimi tamamen değişti. Yeni dönemde ekonominin patronu Mehmet Şimşek olurken, Merkez Bankası Başkanı da Hafize Gaye Erkan oldu.

Merkez Bankasının kararını merakla bekleyen piyasalar, ilk olarak faiz politikasında bir değişiklik olup olmayacağını merak ediyor. Bankanın kararını gelecek hafta Perşembe günü açıklaması bekleniyor.

Merkez Bankası'nın toplantısının kritik olacağını söyleyen Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, faizin artacağı mesajını vererek, bundan sonrasında izlenebilecek yol haritasına dair şu ifadeleri kaydetti:

Özel okulda İranlı öğretmenden onlarca çocuğa cinsel taciz Özel okulda İranlı öğretmenden onlarca çocuğa cinsel taciz

"Muhtemelen ortodoks politikalara dönmek için sıcak davranacağını tahmin edebiliyoruz. Soru dönüp dolaşıp ne kadar alanı olura geliyor. Önümüzdeki haftadaki toplantı çok kritik olacak, yeni başkan yeni ekip gelmiş, piyasalar zaten hep bir test ederler duruşunu." 

 "İçeriye gelen dövizi merkez bankasının çekmesi lazım, atmak yerine tam tersini yapıcaz, içeriye döviz nasıl çekicez? Türk lirasını nasıl cazip hale getiricez? Kendi varlıklarımızı geleyim karşılık alayım diyebilmeleri için faiz artırıcaz." 

Bu hafta Perşembe günü ise Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanacak. İlgili toplantıda Orta Vadeli Program'da yapılacak güncellemeler masaya yatırılacak

Bu hafta Cuma günü ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankacılar ile bir araya gelecek. Ekonomi yönetimi 2024 ve sonrası için yol haritasını çizmeye başladı. 15 Temmuz tarihi itibarıyla bütçe için resmi görüşmeler başlayacak.

Ek bütçe için de çalışmaların yapılacağı öğrenildi.