Gazeteci Fatih Portakal, kişisel YouTube kanalında yaptığı yayında, önümüzdeki ay belirlenecek olan 2024 yılı asgari ücretine dair kendisine gelen bilgileri açıkladı. Portakal, asgari ücretin yılda kaç kere zam alacağı sorusuna da değinirken, merakla beklenen zam miktarını da paylaştı.

Portakal'ın aktardığı bilgilere göre, asgari ücret konusunda yapılan görüşmelerde 2024 yılı için belirlenen beklenti 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasında olduğu yönünde. Ancak, 18 bin lira gibi bir rakamın da telaffuz edildiği ancak işveren tarafından çalışma maliyetini etkileyeceği gerekçesiyle istenmediği ifade edildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, asgari ücret konusunun kendi takvimine sahip olduğunu belirterek, işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözümü bulacaklarına inandığını söyledi.

Yatırımcıya uyarı geldi: Bu yılın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! Yatırımcıya uyarı geldi: Bu yılın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise 2024 asgari ücret görüşmelerinde TÜRK-İŞ heyetinde 4 işçiye yer verileceğini duyurdu. Atalay, farklı mesleklerden 4 işçinin, milyonlarca asgari ücretliyi temsil edeceğini belirtti.