Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri haline gelen fahiş fiyat uygulamalarıyla ilgili AK Parti, ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor. AK Parti'nin girişimiyle Meclis'e sunulacak olan yasa teklifi, fahiş fiyat belirleyenlere yönelik cezaların katlanarak artırılması bekleniyor.

Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, AK Parti'nin girişimiyle hazırlanan yasa teklifi, önümüzdeki günlerde Meclis gündemine taşınacak ve yasalaşması bekleniyor. Yapılacak düzenlemeyle birlikte, fahiş fiyat belirleyenlerin cezaları önemli ölçüde artırılacak.

Fahiş fiyat uygulamalarına karşı daha etkin bir mücadele için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir toplantı düzenlenerek yasa teklifinin detayları netleştirilecek.

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

AK Parti kurmayları, yapılan düzenlemeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Daha önce deprem bölgesinde fahiş fiyat artışlarına karşı cezaların 10 kat artırıldığı bir uygulama gerçekleştirilmişti. Ancak, bu cezaların yetersiz olduğunu gördük. Yapılacak yeni düzenlemeyle Türkiye genelinde fahiş fiyat uygulamalarına yönelik cezaların tamamı artırılacak." dedi.