Avrupa Birliği'nin sıkılaşan reklam yasaları, sosyal medya devleri Facebook ve Instagram'ı köklü değişikliklere sürükleyebilir. Facebook ve Instagram Kullanıcıları Ücretli Hizmetlere Geçebilir! İşte Detaylar...
 

Neden Ücretli Hizmetlere Geçiş Düşünülüyor?

Avrupa Birliği, kişiselleştirilmiş reklamların kullanıcı gizliliğini tehlikede tuttuğu endişesiyle sosyal medya platformlarını sıkı bir şekilde denetlemeye çalışıyor. Bu bağlamda, Facebook ve Instagram gibi platformların, kullanıcı gizliliğini korumak adına ücretli hizmetlere geçiş yapabileceği iddiaları gündeme geldi.

Ücretsiz Versiyon Devam Edecek mi?

Mevcut durumda, Facebook ve Instagram'ın ücretsiz, reklamlı versiyonları hala kullanıcılar için mevcut olacak. Kullanıcılar, ücretsiz sürümü tercih edebilecekler ve bu değişikliklerden etkilenmeyecekler.

Ücret Ne Kadar Olacak?

Şu an için META şirketi, gelecekteki ücretlendirme konusunda net bir açıklama yapmış değil. Ancak tahminlere göre, Facebook ve Instagram'ın abonelik sistemi ile sunacakları reklamsız hizmetin aylık maliyetinin, yaklaşık olarak 14.99 dolar (yaklaşık 400 TL) aralığında olması bekleniyor. Bu, mevcut mavi tik uygulamasının fiyatıyla karşılaştırılabilir.

Ak Parti'nin oy kaybetmesinin nedenleri belli oldu! İlk sırada o var... Ak Parti'nin oy kaybetmesinin nedenleri belli oldu! İlk sırada o var...

Veri Koruma İçin Bir Adım

Bu değişikliklerin asıl amacı, Avrupa Birliği'nin sıkı veri koruma yasalarına uyumlu hale gelmektir. Facebook ve Instagram, kullanıcıların gizliliğini daha fazla koruyacak ve reklamsız deneyim sunacak bir yol izlemeyi planlamaktadır.