Yeni kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası üzerinden sağlanacak olan 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisi hakkında ayrıntılar netleşmeye başladı. Bu özel kredi, yeni evli çiftlere faizsiz, ilk iki yıl geri ödemesiz ve beş yıl içinde tamamlanacak şekilde geri ödemeli olarak sunulacak. Ayrıca, kredi miktarının her yıl gözden geçirilerek artırılması planlanıyor.

Kredi teklifi yakında meclis gündeminde

AK Parti grubunun hazırlamış olduğu yasa teklifinin taslak metni, önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine gelecek ve kısa sürede yasalaşması bekleniyor. Bu teklif, Aile ve Gençlik Bankası'nın faaliyetlerini ve genç çiftlere sunulacak mali destekleri düzenleyecek.

Memur ve Emekli ne kadar zam alacak? Uzman isim hesapladı Memur ve Emekli ne kadar zam alacak? Uzman isim hesapladı

Kimler faydalanabilecek? Yaş sınırı olacak mı?

Bu krediye başvuracak çiftlerde aranacak şartlar ve potansiyel yaş sınırlamaları hâlâ gözden geçiriliyor. Ancak, genel anlamda yeni evlenecek genç çiftlerin bu imkandan faydalanabilecekleri belirtiliyor.

Deprem bölgelerine öncelik verilecek

Aile ve Gençlik Bankası'nın çalışmaları, deprem bölgelerindeki insanlara öncelik vererek başlayacak. İlk etapta Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya gibi depremden en çok etkilenen iller hedef alınacak, ardından kademeli olarak diğer deprem bölgeleri ve Türkiye geneline hizmet genişletilecek.

Nasıl başvuru yapılacak?

İlgilenen bireylerin başvurularını e-Devlet platformu üzerinden yapmaları gerekecek. Hem evlilik hem de iş kurma gibi farklı destek seçenekleri için başvurular sırasında gelir düzeyi dikkate alınacak.