Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, konut piyasasında yeni kampanyaların duyurulması bekleniyor. Ancak vatandaşların aklında büyük bir soru işareti var: Bu kredi kampanyası ne zaman başlayacak ve başvuru süreci nasıl işleyecek?

Konut Sektörüne Can Suyu

Yapılan açıklamalara göre, 2024 yılında konut piyasası için yeni bir dönem başlayacak. Sektör yetkilileri ve analistler, bu yılın konut sektörü için oldukça önemli olacağını ve yeni kredi olanaklarının özellikle dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapma yolunda büyük bir adım olacağını belirtiyorlar. Luxera Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş, yaşanan süreçler sebebiyle 2023 yılının düşük performans gösterdiğini, ancak yeni kredi kampanyasının sektöre hareketlilik kazandıracağını dile getirdi.

Kamu Bankalarından Beklenen Hamle: Uygun Koşullarla Kredi İmkanı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Ramazan Taş, hükümetin bu konuda yeni bir kredi kampanyası üzerinde çalıştığını, TÜİK verilerine göre, ipotekli konut satış rakamlarının düşüş gösterdiğini ve bu durumun bankaların konut kredisi verme konusundaki isteksizliğini gösterdiğini ifade etti. Ülkemizde yıllık 800 bin konut ihtiyacı olduğunu ve satışların büyük kısmının kredi ile gerçekleştiğini dile getiren Taş, yeni bir kampanyanın sektör için hayati önem taşıdığını söyledi.

Konut Kredisi Kampanyasının Detayları Netleşiyor

Sektör temsilcileri, 180 ay vadeli bir kredi kampanyasının hazırlıklarının sürdüğünü ve bu kampanyanın 2. el konutları da kapsayacağını belirtiyorlar.