Ev sahibi olma hayali kuranlar için kritik detaylar netleşmeye başladı. Yapılan açıklamada, ilk evini alacaklar için sunulan 2,5 milyon TL konut kredisinde aylık geri ödemelerin ne kadar olacağı konusunda bilgilendirme yapıldı. Bu kredi için 180 ay vade seçeneği ve %1.20 faiz oranı sunulacak. Yeni düzenlemeyle birlikte, aylık ve toplam geri ödeme miktarları da vatandaşların bilgisine sunuldu.

Başvuru şartları neler?

İlk evini alacak vatandaşlara sunulan bu kredi için belirlenen başvuru şartları da gündeme geldi. 15 yıllık konut kredisi kullanacak vatandaşların daha önce bir evinin olmamış olması ve son bir sene içinde ikamet ettikleri ilde bir konut satmamış olmaları gerekecek. Hisseli konutlar için ise yüzde 50'lik şart aranacak; yüzde 50'den fazla hisseli konutu olan kişiler bu kredi kampanyasından faydalanamayacak.

Başvurular ne zaman başlayacak?

Konut kredisi başvurularının ne zaman başlayacağı konusunda ise henüz net bir tarih verilmedi. Kamu bankaları tarafından verilecek olan bu konut kredisi için meclisten haber bekleniyor. Meclise gelen kalkınma planının geçmesinin ardından, düzenlemenin Kasım ayında gelmesi bekleniyor.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Konut fiyatları ne durumda?

Türkiye'de ortalama bir konut almak isteyen vatandaşların en az 2 milyon TL'yi gözden çıkarması gerekiyor. Biraz daha konforlu bir ev almak isteyenlerin ise bütçelerini 3 milyon TL civarında ayarlamaları gerektiği belirtiliyor.