Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların eğitim hayatını desteklemek amacıyla ailelere finansal yardım sağlama kararı aldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim alan çocuklara sahip aileler için başlatılan bu önemli programın detaylarını paylaştı. Ekim ayı içerisinde ailelerin banka hesaplarına aktarılacak olan bu yardım ödemelerinin, çocukların eğitim giderlerine ve temel ihtiyaçlarını karşılamaya destek sağlaması planlanıyor.

580 milyon liralık toplam destek

2023 yılının Ekim ayında, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı kapsamında toplamda 580 milyon lira değerinde destek ödemesi gerçekleştirildi. Bakan Göktaş, bu ödemelerin e-devlet platformu üzerinden yapıldığını ve Kasım ayında da devam edeceğini belirtti.

Destek miktarları

Destek alacak ailelerin çocuklarının eğitim seviyelerine göre farklı miktarlarda yardım alacakları açıklandı. Belirlenen ödeme miktarları ise şu şekilde sıralanıyor:

Metro Durağı Yakınında Patlayıcı Tespit Edildi! Polis Ekipleri Olay Yerinde Metro Durağı Yakınında Patlayıcı Tespit Edildi! Polis Ekipleri Olay Yerinde
  • Okul öncesi: 2422 TL
  • İlkokul ve ortaokul: 3622 TL
  • Lise: 3874 TL
  • Üniversite: 4359 TL

Başvuru kriterleri ve değerlendirme süreci

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek alacak aileleri belirlemek amacıyla birtakım kriterler oluşturdu. Başvuru ve değerlendirme süreci, ailelerin ekonomik ve sosyal durumları, bölgesel koşullar gibi çeşitli faktörler göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor. Başvuruların ardından uygun görülmeyen aileler ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönlendiriliyor.