Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı başarısız sonuçların ardından "yol haritası"nı çizdiğini açıkladı. Önümüzdeki döneme ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan, partisinin yetkili kurulları ve kurmayları ile yaptığı toplantılarda seçim sonuçlarını değerlendirerek yeni stratejiler belirledi.

Erdoğan, "Sonuçlar elbette ki hepimizi üzdü. Hayatta kaybetmek de var. Biz inanan insanlarız. 'Bunda da bir hayır vardır' diyeceğiz" diyerek önümüzdeki sürecin seçimlere kadar olan zaman diliminde iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ekonomiye odaklanacaklarını belirten Erdoğan, özellikle dar ve sabit gelirliler için gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Seçimlerdeki düşük katılım ve sandıktan çıkan oylara ilişkin detaylı bir analiz yapılması talimatı veren Erdoğan, "Sandığa küsen vatandaşlarımızı iyi analiz edeceğiz. Neden böyle bir tavır sergilediğini iyi anlayacak ve gerekenleri yapacağız" şeklinde konuştu. Türkiye'nin önünde seçimsiz dört yıl olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Seçim analizi yaparken artık ekonomiye odaklanacağız" mesajını verdi.

Bakan Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak Bakan Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak

Özellikle emekliler ve dar gelirli vatandaşlara yönelik mağduriyetleri giderme konusunda çalışmalar yapacaklarını belirten Erdoğan, "Ekonomik program ve bütçe kapsamında gerekli adımlar zaman içinde atılacak" dedi.