Emniyet Genel Müdürlüğü, 2024 yılında gerçekleştirilecek hizmetli alımı için başvuruların başladığını duyurdu. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanıyla yapılacak olan alımda Türkiye'nin bir çok şehrinde kontenjan açılacak.

Açıklanan kontenjanlara göre, Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Artvin, Batman, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Hakkari, İstanbul, Kayseri, Malatya, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Van, Yalova ve Yozgat gibi çeşitli merkezlerde hizmetli pozisyonları için alım yapılacak.

Başvuru Koşulları ve Süreç

Adaylar için belirlenen başvuru şartları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • 2022 KPSS ortaöğretim düzeyinde en az 70 puan almış olmak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu olması.
  • Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde belirtilen sağlık şartlarını taşımak.
  • Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarı göstermek.
  • Adayların belirtilen yaş aralığında olması gerekmekte.

Başvuru Yöntemi ve Süreci

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Başvuru süreci, dijital ortamda, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yürütülecek. Adayların, e-Devlet üzerinden giriş yaparak ilgili başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Daha detaylı bilgiler ve alım yapılacak illerin tamamı için, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden takip edilebilecek.