Manisa'da faaliyet gösteren bir "emeklilik çetesi" çökertildi. Bu çete, sahte raporlarla vatandaşları malulen emekli etti, askerlikte "çürük raporu" aldırdı ve engelli raporu alarak otomobillerde ÖTV muafiyeti sağladı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yaklaşık 9 ay süren çalışmaları sonucunda, kamu görevlileri de dahil olmak üzere çetenin üyeleri tespit edildi. Hiyerarşik bir yapı içinde faaliyet gösteren 26 şüpheli, Manisa merkezli olmak üzere İzmir ve Antalya'da eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. Bu operasyonlarda çeşitli suçlarla ilgili olarak çok sayıda belge ve doküman ele geçirildi.

26 şüpheli mahkemeye sevk edildi, 4 şüpheli serbest bırakıldı, 12 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı, ve 10 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çetenin işlediği suçlar arasında "nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet" bulunuyor.

Çetenin çalışma yöntemleri de deşifre edildi. Aracılar vasıtasıyla ya da kendilerine başvuran sağlıklı kişilerden usulsüz raporlar karşılığında kişi başı 30 ila 100 bin lira arasında para aldılar. Bu kişileri sağlık kuruluşlarına sevk ederek, içerisindeki engelli veya kronik hastaları muayene ve tetkiklere soktular ve müşterileri adına sahte sağlık raporları düzenlettiler.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Bu yöntemlerle yaklaşık 400 kişiyi malulen emekli ederek, çetenin kamu zararına yol açtığı tahmin edilen milyonlarca lira değerindeki vergi indirimleri gibi sosyal haklardan yararlanmasını sağladığı belirlendi. Bu operasyonun ardından sahte belge kullanarak emekli olan, çürük raporu alan ve ÖTV muafiyetinden faydalanan kişilerin belirlenmesi için de bir çalışma başlatıldı.