Emekli maaşlarındaki artış için planlanan tarih de netleşmeye başladı. Gelecek hafta yapılacak kritik toplantı, ayrıntıları gün yüzüne çıkaracak.

Üç farklı formül masada

Yaklaşık 17 milyon emeklinin merakla beklediği maaş zammıyla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı'nın bir araya gelerek hazırladığı çalışmada üç farklı zam formülü masada. Bu formüller, emekli maaşlarında önemli artışlar sağlayabilir. Zam önerilerinin Ekim ayında Meclis'e sunulması planlanıyor.

Bakanlardan peş peşe açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarındaki iyileştirme konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Üç bakanın da vurguladığı ortak nokta, emeklilerin enflasyona karşı korunması ve maaşların iyileştirilmesi yönünde atılacak adımlar.

Detaylar ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda net tarih verdi. Önümüzdeki hafta yapılacak toplantının ardından detaylar netleşecek ve zam önerisi, Erdoğan'ın onayına sunulacak. Ardından Meclis aşamasına geçilecek.

MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı

Masada bulunan üç formül neler?

Emeklilere yapılacak zam için masaya yatırılan üç formül, farklı avantajlar sunuyor. Birinci formül, maaşlara oransal bir artış getirecek. İkinci formül, kök maaşa zam ve seyyanen artışı öngörüyor. Üçüncü ve son formül ise, emekliye refah paylı 10 bin TL öneriyor. Her üç formül de emeklilerin maaşlarında ciddi bir artışa işaret ediyor.

100. yıl ikramiyesi gündemde

Emeklilere yönelik bir diğer sürpriz ise 100. yıl ikramiyesi. Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak planlanan bu ikramiyenin tutarı ise en az 5 bin lira olacak. Türkiye Emekliler Derneği, bu tutarın 10 bin lira olması yönünde çağrıda bulundu. İkramiye kararı alınırsa, Ekim ayında Meclis'e sunulacak.