Kıdem tazminatında yeni gelişme: Bu şartları taşıyan alıyor Kıdem tazminatında yeni gelişme: Bu şartları taşıyan alıyor

Pandemi dönemi, eğitim sistemimizde birçok değişikliği de beraberinde getirdi. AÖL’de okuyan öğrenciler, bu dönemde çevrimiçi sınavlarla tanıştı. Bu durum, öğrencilere ortalamalarını yükseltme fırsatı tanıdı, ancak aynı zamanda yüz yüze eğitimin önemini de gündeme getirdi. Bakan Tekin, bu konudaki düşüncelerini ve alınan kararları ÜLKE TV'de canlı yayında detaylı bir şekilde açıkladı.

Bakan Tekin: “Açık liselere yoğun ilgi, görevimi yapmadığım anlamına gelir”

Bakan Tekin, açıklamalarında özellikle açık liselere olan yoğun ilgiyi ele aldı. "Ben Milli Eğitim Bakanı olarak açık liselere bu kadar yoğun gidişin olması benim görevimi yapmadığım demektir," diyen Bakan Tekin, örgün eğitim çağındaki öğrencilerin okula gitmesinin önemini vurguladı. Bakan, devletin zorunlu kaldığı durumlarda öğrencilerin yararlanması için açık liseleri bir B planı olarak ürettiğini ifade etti.

Açık Lise sınavları yüz yüze olacak

Bakan Tekin'in en çok merak edilen açıklaması ise sınavların formatıyla ilgiliydi. Yapılan açıklamada, bu yıl Açık Öğretim Lisesi sınavlarının yüz yüze gerçekleştirileceği belirtildi. Böylece, önceki yıllarda uygulanan online sınav sistemine bu yıl son verilmiş oldu.